Kim Čong-un údajne použil knihu A. Hitlera ako ideologickú príručku

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 18:45 • 2 min
Kim Čong-un údajne použil knihu A. Hitlera ako ideologickú príručku

PCHJONGJANG - Severná Kórea s hnevom poprela správu o tom, že jej líder Kim Čong-un použil knihu nacistického vodcu Adolfa Hitlera ako ideologickú príručku pre vlastné vedenie krajiny. Zároveň sa mala autorom správy údajne vyhrážať zabitím, informovalo dnes internetové vydanie denníka Japan Times.

slovakia

left justify in out

Inkriminovaný článok sa objavil na webovom spravodajskom portáli skupiny New Focus International, ktorý prevádzkujú severokórejskí utečenci. Uvádza sa v ňom, že Kim Čong-un rozdal výtlačky Hitlerovej knihy Mein Kampf (Môj boj) čelným severokórejským predstaviteľom a vyzval ich, aby si ju naštudovali ako príručku vodcovstva. Preklady nacistického manifestu im mal rozdať v období svojich narodenín v januári, píše sa v správe.

"Zmieňujúc sa, že Hitler dokázal znovu vybudovať Nemecko krátko po jeho porážke v prvej svetovej vojne, Kim Čong-un vydal príkaz, aby sa podrobne študovala Tretia ríša a prevzali sa z nej praktické ponaučenia," cituje správa nemenovaného činiteľa KĽDR pracujúceho v Číne.

Správu v stredu prebrali všetky významné juhokórejské noviny. Policajné orgány KĽDR ju označili za "prekliaty zločin" zacielený na zneváženie Kim Čong-una a prisľúbili, že zabijú "ľudskú háveď", ktorá stojí za napísaním daného článku. "Sme odhodlaní podniknúť všetky potrebné kroky na to, aby sme fyzicky zlikvidovali opovrhnutiahodnú ľudskú háveď, ktorá spáchala túto vlastizradu," oznámilo vedenie severokórejskej polície vo svojom oficiálnom vyhlásení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies