Kid Kovács chce aj po domácom dueli v Galante zostať nezdolaný

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 17:17 • 2 min
Kid Kovács chce aj po domácom dueli v Galante zostať nezdolaný

GALANTA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács sa po troch mesiacoch a marcovom víťazstve v maďarskom Szentesi nad domácim Péterom Vécsim (technickým k. o. v 5. kole) opäť postaví medzi povrazy.

slovakia

left justify in out

Dosiaľ nezdolaný pästiar SR absolvuje tohtoročný druhý a celkovo 23. duel v profiringu: tentoraz doma v Galante v rámci Galavečera boxu s názvom "Tomi Kid sa vracia". Jeho súperom v piatok večer bude Said Mbelwa z Tanzánie. Práve vo štvrtok 36. narodeniny oslavujúci Tomáš Kovács (nar. 20. 6. 1977) musí čeliť spomenutému, o takmer 12 rokov mladšiemu africkému protivníkovi (nar. 5. 2. 1989).

"Čo som mal možnosť informovať sa o súperovi, usudzujem, že Mbelwa je veľký bojovník a pôsobí silným dojmom. Černosi sú celkovo húževnatí a rýchli. Každopádne sa bude určite na čo pozerať. Osobne sa už veľmi teším na zápas. Nie iba preto, že opäť budem môcť absolvovať zaujímavý duel v ringu, ale predovšetkým z toho dôvodu, že zápas bude v Galante," vyjadril sa pred stretnutím slovenský pästiar s prezývkou "Kid", ktorý sa pripravoval pod vedením svojho otca Pavla a ďalšieho kouča Ladislava Sárkánya aj na španielskom ostrove Malorka: "Boxoval som tam dokonca aj proti profesionálnemu boxerovi, ktorý je držiteľom viacerých titulov. Nguyen Sang je šampiónom WBC a EBU, dali sme si sparingy na osem kôl a lapy, bol som spokojný s touto prípravou. Neočakával som, že budem trénovať so šampiónom WBC."

Tomáš Kovács má pred piatkovým duelom bilanciu 22 víťazstiev (z toho 14 pred časovým limitom). Said Mbelwa, ktorý pochádza z boxerskej rodiny a medzi profesionálmi je od roku 2007, zvíťazil tiež 22-krát, z toho 15-krát k.o. Duel v Mestskej športovej hale v Galante je vypísaný na osem kôl.

Profesionálny majster sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európsky šampión v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy, pozn.) T. Kovács sa už teší na súboj. "Dôvodom je samozrejme aj to, že duel je v Galante. Naposledy to bolo 18. decembra 2009, čo som tu boxoval s Keňanom Onyangom, je čas pripomenúť si to. Mám teraz proti sebe zaujímavého súpera, pripravujeme skvelú šou," doplnil úspešný slovenský boxer.

Víťazstvom nad Mbelwom by Kovácsovi pribudli potrebné body do renkingu. Tie znamenajú šancu na zápas o titul vo svetovej organizácii WBC, ktorým by chcel slovenský pästiar zakončiť rok 2013. "Stanovil som si jasný cieľ a jeho najbližším krokom bude zápas v Galante. Ak vyhrám, v čo samozrejme verím, ďalší súboj odboxujem v Nemecku. Tam budú počas duelu prítomní aj zástupcovia a vedúci predstavitelia organizácie WBC, ktoré bude vykonávať dohľad nad stretnutím. Keď úspešne zvládnem tieto dve náročné skúšky, bude nasledovať očakávaný titulový zápas. Každé jedno stretnutie je preto pre mňa naozaj dôležité a nemôžem si prehru ani len predstavovať. Verím, že sa to podarí,“ dodal Tomáš Kovács.

V rámci spomenutého Galavečera boxu, ktorý sa začne v Mestskej športovej hale v Galante v piatok 21. júna o 18.00 h, sa v úvodných predzápasoch predstavia boxeri KO BOX Clubu Galanta. Tí nastúpia proti výberu z ostravského klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies