KHL: Slovan Bratislava prehral aj v Omsku

NETKY.SK • 28 November 2013, 16:58 • 2 min
KHL: Slovan Bratislava prehral aj v Omsku

OMSK - Hráči Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade ruského tímu Avangard Omsk 2:4. V prvých dvoch tretinách strelili domáci po dva góly, v tretej časti dvakrát prekonali domáceho gólmana "belasí". Do streleckej listiny sa zapísali Tomáš Netík a Martin Bakoš.

slovakia

left justify in out

Slovan Bratislava v predchádzajúcich troch zápasoch proti Avangardu zvíťazil - v minulej sezóne doma 4:2 a vonku 3:2 po samostatných nájazdoch, v aktuálnom ročníku pred vlastnými fanúšikmi 3:1.

Pre zverencov Rostislava Čadu išlo o posledný zo štyroch duelov počas tohto výjazdu. V piatok zvíťazili nad Jugrou Chanty-Mansijsk 1:0 po samostatných nájazdoch, v nedeľu prehrali vysoko 1:8 na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg a v utorok nestačili na Barys Astana (1:6). Slovanu patrí bezprostredne po skončení štvrtkového zápasu v tabuľke Západnej konferencie KHL 13. miesto s 33 bodmi z 30 duelov.

Najbližšie sa Slovan predstaví v pondelok 2. decembra o 19.00 h v bratislavskej Slovnaft aréne proti Severstaľu Čerepovec.

Avangard Omsk - Slovan Bratislava 4:2 (2:0, 2:0, 0:2)
Góly: 13. Kurianov (Ľamin), 20. Širokov (Kurianov, Kuľaš), 22. BARANKA (A. Popov), 35. A. Popov (S. Kosticyn) - 47. Netík (Bartovič), 56. M. Bakoš (Sersen)
Vylúčení: 9:11 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kadyrov, Anisimov - Meňších, Čubykin (všetci Rus.), 6780 divákov

Zostavy:
Omsk: Kostin - Kuľaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ľamin, Poleščuk - S. Kosticyn, D. Siomin, Kazakov - Perežogin, A. Popov, Ružička - S. Širokov, Kurianov, A. Ivanov - S. Kalinin, Žerebcov, Berdnikov - Baďukov
Slovan: Janus - Sersen, Škoula, Štajnoch, V. Mihálik, J. Brejčák, Mojžíš, Kutlák - Netík, Bližňák, Bartovič - Miklík, Ölvecký, Radivojevič - Bakoš, Kukumberg, L. Hudáček - T. Mikúš, A. Šťastný, Matoušek - M. Daňo

Slovan musel v úvodnej desaťminútovke čeliť dvom presilovkám súpera, no vylúčenia Kukumberga a Štajnocha hostia ubránili. V 11. min putoval na "lavicu hanby" A. Šťastný a v závere jeho vylúčenia prišiel gólový trest - pokus Ľamina ešte Janus zneškodnil, ale na dorážku Kurianova z tesne blízkosti už nestačil. Na opačnej strane nepochodil Daňo, ktorého hokejku si našla prihrávka Šťastného. O dve minúty neskôr neuspel v nájazde ani kapitán Bartovič. Avangard pridal ďalší gól osem sekúnd pred prvou sirénou - Mojžíš vyhodil puk len ku Kuľašovi, cez Kurianova sa dostal až k Širokovovi a Janus nemal šancu - 2:0.

V 22. min vyhral vhadzovanie A. Popov a Baranka z prvej prestrelil Janusa - 3:0. Gólman Slovana potom "čaroval" pri nájazde Kurianova a pri vylúčení Ölveckého aj veľkej šanci aktívneho A. Popova. Skúsený center sa dočkal v 35. min, keď v presilovke o dvoch korčuliarov zakončil biliardovú akciu domáceho kolektívu. Ešte pred druhou prestávkou mal prvý gól Slovana na hokejke Miklík, no jeho pokus zneškodnil Kostin.

V 47. min sa podarilo skorigovať Tomášovi Netíkovi, keď v prečíslení s Milanom Bartovičom "z prvej" prekonal nerozchytaného gólmana Kostina. Slovan potom nevyužil dve presilovky za sebou, no v 56. min v rovnovážnom stave pridal druhý gól "belasých" M. Bakoš, ktorý po prechode útočnej modrej čiary príklepom prestrelil domáceho brankára a stanovil na konečných 2:4 z pohľadu hostí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies