KHL ráta so Slovanom, šéf českej extraligy priznal rozhovor

NETKY.SK • 3 Február 2015, 09:38 • 2 min
KHL ráta so Slovanom, šéf českej extraligy priznal rozhovor

MOSKVA - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy zatiaľ nemá informácie o odchode Slovana Bratislava z nadnárodnej súťaže a tvrdí, že všetky správy na túto tému sú predčasné.

slovakia

left justify in out

Ruská štátna agentúra Tass v pondelok priniesla informáciu z ligového prostredia, že bratislavský tím už nebude v ďalšej sezóne pôsobiť v KHL. Pre manažment Slovana je prioritou zotrvanie v nadnárodnej súťaži, musí však nájsť dostatok financií.

 

"V tejto chvíli nemá Kontinentálna hokejová liga k dispozícii žiadne oficiálne dokumenty od HC Slovan potvrdzujúce neúčasť mužstva v súťaži v sezóne 2015/2016. V súlade s reglementom KHL musia kluby splniť celý rad kritérií vrátane finančných. Dokumenty potvrdzujúce finančné zabezpečenie mužstva musia byť dodané do 30. apríla. V tejto chvíli je predčasné komentovať perspektívu účasti Slovana v budúcej sezóne," píše sa v stanovisku KHL pre ruský web Championat. 

 

Slovan hrá v Kontinentálnej hokejovej lige už tretiu sezónu. V prvej sa dostal do play-off, v druhej sa jeho púť skončila po základnej časti a rovnako to vyzerá aj v tomto ročníku, aj keď ešte teoretickú šancu na účasť vo vyraďovacej fáze má. V prípade odchodu Slovana z KHL sa spomínajú možnosti účasti v českej extralige či rakúskej nadnárodnej lige EBEL. "K nejakým telefonátom došlo a pred troma týždňami som sa na jednej akcii stretol so šéfom klubu. Všetko bolo skôr v informatívnej rovine. Je však dôležité povedať, že zatiaľ je koniec Slovana v KHL len vo fáze špekulácií," uviedol podľa webu Českej televízie i ďalších českých médií riaditeľ tamojšej extraligy Josef Řezníček. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies