Kerry varoval Rusko, aby prerušilo vzťahy s východoukrajinskými militantmi

NETKY.SK • 15 Jún 2014, 09:57 • 2 min
Kerry varoval Rusko, aby prerušilo vzťahy s východoukrajinskými militantmi

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí John Kerry varoval dnes Rusko, že Spojené štáty a ich partneri zo skupiny G7 "zvýšia cenu", ktorú bude musieť Moskva zaplatiť, ak nezastaví tok svojich zbraní na Ukrajinu a nepreruší vzťahy s tamojšími proruskými separatistami.

slovakia

left justify in out

Kerry to povedal v rozhovore s ukrajinským premiérom Arsenijom Jaceňukom, informovala agentúra Reuters.
      

Kerry zároveň ukrajinským predstaviteľom vyjadril sústrasť nad smrťou 49 príslušníkov armády, ktorí dnes zahynuli pri zostrelení vojenského prepravného lietadla proruskými militantmi v meste Luhansk na východe Ukrajiny. Tamojší novozvolený prezident Petro Porošenko si ohľadom incidentu predvolal na konzultáciu svojich šéfov obrany a bezpečnosti.
      

"Všetci, ktorí sú zapletení do cynických teroristických skutkov takéhoto rozsahu, musia byť potrestaní. Ukrajina potrebuje mier. Títo teroristi sa však dočkajú primeranej odozvy," uviedol Porošenko vo vyhlásení vydanom jeho tlačovou kanceláriou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies