Kerry pricestoval do Pekingu na rokovania o KĽDR

NETKY.SK • 13 Apríl 2013, 09:28 • 2 min
Kerry pricestoval do Pekingu na rokovania o KĽDR

PEKING - Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes pricestoval do Číny, ktorá je jeho druhou zastávkou na východoázijskom turné.

slovakia

left justify in out

Kerryho rokovania sú zamerané na nedávne provokácie Severnej Kórey. Šéf americkej diplomacie v piatok v juhokórejskom Soule varoval KĽDR, že testovanie odpaľovania rakiet stredného doletu by bolo "obrovskou chybou". Dodal, že izolovaný komunistický štát nebude ako jadrová mocnosť akceptovaný.

Na stretnutí s čínskym ministrom zahraničných vecí Wang Iom by mal Kerry okrem problému KĽDR hovoriť aj o výzvach, ktorým čelia čínsko-americké vzťahy.

Kerry sa tiež krátko stretne s čínskym prezidentom Sin Ťin-pchingom, premiérom Li Kche-čchiangom a ďalšími čínskymi lídrami, informovala tlačová agentúra DPA. V nedeľu americký minister zahraničných vecí pricestuje do Japonska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies