Keď sa teroristom nedarí: Džihádista odpálil osem kolegov opásaných výbušninami

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 20:48 • 2 min
Keď sa teroristom nedarí: Džihádista odpálil osem kolegov opásaných výbušninami

KUNDÚZ – Bojovníci Talibanu sa horko-ťažko snažia dobyť afganské mesto Kundúz. Včera sa tam mal uskutočniť krvavý útok, ktorý mali spáchať deviati samovražedný atentátnici. Všetci však zomreli skôr, pretože ich zabil jeden z „kolegov“.

slovakia

left justify in out

Deväťčlenná skupina džihádistov opásaných výbušninami nedorazila na miesto určenia, pretože sa jeden z nich odpálil už po ceste. Jeho spolubojovníci nemali šancu prežiť pretože aj oni boli opásaní výbušninami. Afganské ministerstvo vnútra o tom informovalo britský Daily Mail.

 

Džihádisti boli podriadení mullovi Wallimu a zomreli tesne po tom, ako opustili základňu, ktorá sa nachádza v orkrese Dašta arči. Afgánske ministerstvo neinformovalo, prečo sa terorista odpálil skôr.

 

Taliban sa pokúša už niekoľko mesiacov dobyť mesto Kundúz. Na jar sa na chvílu Talibanci do mesta dostali, avšak vytlačila ich odtiaľ armáda. Pri bojoch o mesto zomrelo takmer 300 civilistov, ktorých majú na svedomí aj Američania, ktorí zbombardovali nemocnicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies