KDH víta snahu Siete o spoluprácu v komunálnych voľbách

NETKY.SK • 24 Október 2014, 12:31 • 2 min
KDH víta snahu Siete o spoluprácu v komunálnych voľbách

BRATISLAVA – KDH víta snahu strany Sieť o spoločný postup pravice v komunálnych voľbách v najväčších mestách na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Rokovať o podpore však strana Sieť musí s konkrétnymi mestskými štruktúrami, ktoré to majú v kompetencii," vyhlásil koordinátor pre regióny KDH Peter Bobula po stretnutí s predsedom hnutia Jánom Figeľom a predsedom Siete Radoslavom Procházkom.

 

Podľa Bobulu sa mestské štruktúry KDH vo veľkých mestách snažili dohodnúť s Procházkom ešte pred 21. septembrom, teda do termínu na podanie kandidačných listín. "Teraz, tri týždne pred voľbami prichádza s ponukou dohodnúť sa. Aj napriek tomu KDH privíta akúkoľvek podporu zvoliteľným pravicovým kandidátom v zostávajúcich troch týždňoch pred komunálnymi voľbami," dodal Bobula. 

 

Stredopravé strany začali rozhovory o podpore svojich kandidátov v komunálnych voľbách vo veľkých mestách. Podľa informácií agentúry SITA je Sieť pripravená stiahnuť kandidatúru svojho člena Martina Ďurišina na primátora Prešova a pridať sa k podpore kandidátky pravicovej päťkoalície KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, OĽaNO a NOVA Andrey Turčanovej, ktorú nominovalo KDH. V Prešove sa už podľa informácií agentúry SITA uskutočnili rokovania politických strán na miestnej úrovni. Rokovať by mali i predstavitelia jednotlivých strán. V Sieti by o takomto rozhodnutí muselo rozhodnúť celoslovenské predsedníctvo. 

 

Dohodu chcú viaceré stredopravé strany aj v Žiline. Široká stredopravá koalícia tam podporuje nominanta Siete Martina Barčíka. Ten kandiduje s podporou strán Sieť, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, Most-Híd a OKS. Za KDH kandiduje Peter Belinský. Keďže Sieť ustúpi pravici v Prešove, očakáva dohodu v Žiline v prospech svojho kandidáta. V KDH kandidátov na primátorov krajských miest schvaľovala Rada KDH. Kompetenciu rokovať o komunálnych voľbách však majú regionálne štruktúry hnutia. 

 

Líder Siete Radoslav Procházka vo štvrtok na tlačovej besede povedal, že chce dopriať stredopravému voličovi niekoľko dôležitých víťazstiev. Uviedol, že už rokoval s predsedom jednej stredopravej strany a chystá sa hovoriť aj s inými. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies