KDH: Minister financií Kažimír by si zaslúžil žltú kartu

NETKY.SK • 13 Marec 2013, 09:18 • 2 min
KDH: Minister financií Kažimír by si zaslúžil žltú kartu

BRATISLAVA – Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) by si podľa podpredsedu opozičného KDH Miloša Moravčíka zaslúžil žltú kartu. A to preto, lebo zvýšené dane spôsobujú prepúšťanie, zdražovanie a pokles reálnych miezd. Moravčík to vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na dnešný kontrolný deň na ministerstve financií, ktorý absolvoval premiér Robert Fico (Smer-SD). "Premiér Fico dnes vyjadril spokojnosť s poklesom životnej úrovne, ktorú spôsobujú zákony z dielne ministerstva financií," myslí si Moravčík.

Navyše Kažimír podľa neho porušil predvolebné sľuby strany Smer-SD, ktoré hovorili o tom, že sa zvýšia dane len bohatým a veľkým firmám. "Zvýšili sa dane všetkým firmám a na to dnes doplácajú ľudia tým, že im klesá životná úroveň," opísal podpredseda KDH.

Premiér Fico dnes zavŕšil proces kontrolných dní vo všetkých rezortoch návštevou rezortu financií. Zhodnotil, že sa priaznivo vyvíja deficit verejných financií za tento rok. Za posledné mesiace sa jeho hodnota pohybuje okolo plánovanej úrovne 3 % hrubého domáceho produktu (HDP).

Zároveň Slovensko podľa neho plní svoj záväzok znížiť deficit verejných financií aj za rok 2012 na úroveň 4,6 % HDP, keď za minulý rok dosiahol hodnotu 4,51 %. "Rezort ministerstva financií zvládol v roku 2012 a zvláda aj v roku 2013 kľúčovú úlohu, ktorá stojí pred nami, a to je konsolidácia verejných financií," povedal Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies