Kauza Bakraoui: Dvaja ministri belgickej vlády podali demisiu, premiér neprijal

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 15:08 • 2 min
Kauza Bakraoui: Dvaja ministri belgickej vlády podali demisiu, premiér neprijal

BRUSEL- Dvaja členovia belgickej vlády - minister vnútra Jan Jambon a minister spravodlivosti Koen Geens - dnes ponúkli svoju demisiu. Premiér Charles Michel ju však neprijal.

slovakia

left justify in out

 

Ako informoval na svojej stránke denník La Dernieure Heure, Jambon sa pre demisiu rozhodol po správach, že v jeho rezorte mohlo dôjsť k chybám pri vyšetrovaní prípadu súvisiaceho s terorizmom.

 

Rovnaká bola zrejme aj motivácia jeho kolegu Geensa. Premiér Michel však ich rezignáciu odmietol, pričom zdôraznil, že v súčasnej náročnej situácii je dôležité zomknúť sa.

 

V Bruseli sa dnes konalo zasadnutie zúženého kolégia vlády, ktoré bolo venované prípadu Ibrahima Bakraouiho. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan totiž v stredu informoval, že turecké úrady tohto belgického občana v lete roku 2015 vyhostili z Turecka do Holandska. Ankara vtedy varovala belgické úrady, že ide o nebezpečného militanta.

 

Ibrahim Bakraoui sa spolu s ďalším dosiaľ neidentifikovaným extrémistom odpálil v utorok na letisku Zaventem, jeho brat Khalid v stanici metra Maelbeek v centre Bruselu. Belgická polícia pátra ešte po dvoch podozrivých osobách na úteku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies