Kapitána a majiteľa prevráteného trajektu v Bangladéši obvinili z vraždy

NETKY.SK • 6 August 2014, 13:24 • 2 min
Kapitána a majiteľa prevráteného trajektu v Bangladéši obvinili z vraždy

DHÁKA - Bangladéšske úrady v stredu v súvislosti s nehodou trajektu obvinili majiteľa lode, kapitána a štyri ďalšie osoby z vraždy a vydali na nich zatykač.

slovakia

left justify in out

Trajekt MV Pinak-6 so skoro 250 ľuďmi na palube sa v pondelok prevrátil asi 30 kilometrov juhozápadne od bangladéšskeho hlavného mesta Dháka. Zachrániť sa podarilo 110 osôb, ďalších 133 je však nezvestných a pravdepodobne mŕtvych. Z rieky Padma sa podarilo zatiaľ vytiahnuť sedem tiel. Kapacita lode predstavovala len 85 pasažierov, čo znamená, že bola trojnásobne prekročená.

 

"Polícia po obvinených pátra, ale skrývajú sa," povedal miestny policajný dôstojník Mohammad Saiful Hasan Badal. V prípade usvedčenia z vraždy im podľa neho hrozí v Bangladéši trest smrti. Obvinenia sa týkajú preťaženia trajektu, neplatnosti jeho plavebnej licencie a nedodržanie zákazu plavby v nepriaznivých poveternostných podmienkach. 

 

Vzhľadom na rozsah riečnej dopravy a nízke bezpečnostné štandardy nie sú podobné udalosti zriedkavé a niektoré z nich si vyžiadali až stovky obetí. Podobná nehoda sa v Bangladéši stala v máji, keď potopenie trajektu neprežilo 54 z približne 200 ľudí na palube. V marci 2012 sa potopil trajekt na takmer rovnakom mieste ako v pondelok, pričom zahynulo najmenej 145 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies