Kapitán Košic Nagy: Rozhodneme zabojujeme o postup vo Fribourgu

NETKY.SK • 10 Október 2016, 13:37 • 2 min
Kapitán Košic Nagy: Rozhodneme zabojujeme o postup vo Fribourgu

KOŠICE - Košickí hokejisti v utorok vo Fribourgu zabojujú o postup do osemfinále Ligy majstrov. Z domáceho súboja si do Švajčiarska vezú remízu 1:1 a matematika pred odvetou je jasná - kto zvíťazí, resp. strelí viac gólov, postúpi. Ak by o víťazovi nerozhodla základná šesťdesiatminútovka, nasledovať bude desaťminútové predĺženie troch proti trom, prípadne samostatné nájazdy. Pred rokom v rovnakej fáze súťaže Košičania tesne nestačili na švédsky tím Skelleftea AIK (4:3 a 0:3).

slovakia

left justify in out

"Výsledok 1:1 z prvého zápasu berieme. Je to otvorené do odvety, určite tam pôjdeme za postupom. Keď predvedieme defenzívne a korčuliarsky výkon z prvého zápasu, máme šancu uspieť," uviedol brankár HC Košice Miroslav Kopřiva. Košičanov bodovo ťahá v úvode sezóny aj kapitán Ladislav Nagy, ktorý je najproduktívnejším hráčom Tipsport ligy a zároveň ako jediný skóroval aj v domácom zápase s tímom Fribourg-Gottéron.

 

"Odveta bude náročná, ale prvý zápas nám ukázal, že sa dá s nimi hrať. Doma budú viac útočiť a my budeme mať viac priestoru do prečíslení. Dúfam, že nám vyjdú nejaké brejky. Je to otvorené a rozhodneme zabojujeme o postup," uviedol Ladislav Nagy ešte po prvom - košickom.


Zatiaľ čo slovenskému tímu sa zranil skúsený útočník Gabriel Spilar, švajčiarske družstvo bude mať oproti prvému zápasu v odvete rozbité prvé dva útoky. V prvom bude chýbať Fín Antti Pihlström, ktorý sa medzičasom dohodol s Jokeritom Helsinki. Z druhého útoku zasa pre zranenie vypadol Flavio Schmutz a mimo hry sú stále aj John Fritsche, Nathan Marchon a Andrej Bykov.

 

Navyše, Fribourg po víkende klesol na posledné miesto najvyššej švajčiarskej súťaže. V piatok síce doma zvíťazil nad Bernom 5:4 po predĺžení, ale v sobotu prehral v Langnau 0:3 a práve za tohto súpera sa zosunul na tabuľkové dno NLA. Tréner Larry Huras z toho paniku nerobí. "Je to len šport a v živote sa stávajú aj horšie veci. Naša situácia je ťažká, ale poctivou prácou pôjdeme hore. O tom som presvedčený. Ja pôjdem príkladom ako prvý, lebo nemám rád priemernosť," povedal Huras v rozhovore pre portál denník Blick. Na otázku, kedy sa jeho tím odrazí od dna, odpovedal: "O tri týždne mi už túto otázku nebudete musieť položiť."


Zápas Fribourg - Košice sa v utorok 11. októbra začne o 19.45 h. V priamom prenose ho bude vysielať Sport2.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies