Kapitán Kamerunu Eto'o na svoj štvrtý šampionát

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 09:43 • 2 min
Kapitán Kamerunu Eto'o na svoj štvrtý šampionát

YAOUNDÉ - Skúsenosti kapitána Samuela Eto'a a talent vychádzajúcej hviezdy Vincenta Aboubakara - to sú hlavné tromfy trénera kamerunskej futbalovej reprezentácie Volkera Finkeho, ktoré vytiahol v nominácii na majstrovstvá sveta.

slovakia

left justify in out

Do predbežného výberu zaradil nemecký kormidelník 28 mien, nechýbajú obranca Benoit Assou-Ekotto z anglického Queens Park Rangers, stredopoliari Alex Song z FC Barcelona a Jean Makoun z Rennes. Iba dvaja futbalisti z kádra pôsobia v domácej súťaži, prevahu majú legionári z tureckých, španielskych, francúzskych či nemeckých klubov.

Tridsaťtriročný Eto'o sa chystá na svoj štvrtý šampionát. O 11 rokov mladší Aboubakar sa v drese Lorientu stal druhým najlepším strelcom uplynulej sezóny najvyššej francúzskej súťaže, prezentoval sa 16 gólmi. 

 

Kamerunčania sa chcú v Brazílii rehabilitovať za blamáž z Juhoafrickej republiky, kde na MS 2010 prehrali všetky tri zápasy v základnej skupine. Tentoraz ich v "áčku" čakajú Mexičania, Chorváti a domáci Brazílčania. Do Južnej Ameriky odletí 23 hráčov. 

Širšia nominácia Kamerunu na majstrovstvá sveta 2014: 
Brankári:
Charles Itandje (Konyaspor/Tur.), Guy N´dy Assembé (Guingamp/Fr.), Sammy N´djock (Fetihespor/Tur.), Loic Feudjou (Coton Sport) 
Obrancovia: Allan Nyom (Granada/Šp.), Dany Nounkeu (Besiktas Istanbul/Tur.), Cedric Djeugoue (Coton Sport), Aurélien Chedjou (Galatasaray Istanbul/Tur.), Nicolas N´koulou (Olympique Marseille/Fr.), Jean-Armel Kana-Biyik (Rennes/Fr.), Henri Bedimo (Olympique Lyon/Fr.), Benoit Assou-Ekotto (Queens Park Rangers/Angl.), Gaetang Bong (Olympiakos Pireus/Gréc.). 
Stredopoliari: Eyong Enoh (Antalyaspor/Tur.), Jean Makoun (Rennes/Fr.), Joel Matip (Schalke 04/Nem.), Stéphane Mbia (FC Sevilla/Šp.), Landry N´Guémo (Bordeaux/Fr.), Alex Song (FC Barcelona/Šp.), Raoul Cédric Loé (Osasuna/Šp.), Edgar Sally (Lens/Fr.). 
Útočníci: Samuel Eto'o (FC Chelsea/Angl.), Jean-Eric Maxim Choupo-Moting (Mainz/Nem.), Benjamin Moukandjo (Nancy/Fr.), Vincent Aboubakar (Lorient/Fr.), Achille Webó (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Mohamadou Idrissou (1. FC Kaiserslautern/Nem.), Fabrice Olinga (Zulte-Waregem/Belg.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies