Kapela Borra zverejnila skladbu Houston, máme problém

NETKY.SK • 29 September 2015, 15:10 • 2 min
Kapela Borra zverejnila skladbu Houston, máme problém

BRATISLAVA - Slovenská kapela Borra zverejnila skladbu Houston, máme problém. Formácia novinku predstavila spolu s videoklipom, v ktorom použili zábery demonštrácií, prírodných katastrof a vojnových konfliktov. Autorom textu piesne je Pavel Bandler, ktorého cieľom bolo vyjadriť, že so svetom nie je niečo v poriadku.

slovakia

left justify in out

„Keď si náhodou doma zapneme v telke správy, je to stále o tom istom - nehody, nepokoje, prírodné katastrofy, na Facebooku týrané zviera, ľudia zamračení a negatívne naladení. Občas si aj ja sama v duchu poviem: Houston, máme problém,“ uviedla speváčka Barbora „Borra“ Čičmanová, ktorá podľa vlastných slov nepozná riešenie súčasného stavu. „To by malo prísť z toho Houstonu,“ doplnila.


Skupina nahrávala novinku v štúdiu Randal Group pod producentským dohľadom Jimiho Cimbalu a Zoliho Tótha. O hudbu skladby Houston, máme problém sa postaral Jozef „Spoko“ Kramár z kapely Smola a Hrušky, ktorá už s Borrou v minulosti spolupracovala. „Palo mi poslal zopár textov a Houston ma okamžite oslovil. Vcítil som sa do slov, chytil gitaru, zapol nahrávanie a ešte v ten deň Borre poslal hotový song. Bola to jedna z najrýchlejších spoluprác, aké som zažil,“ prezradil Spoko.

 

S vokálmi pomohli Borre kamaráti zo spriaznenej kapely Zoči Voči. Skladba Houston, máme problém sa bude nachádzať na treťom albume Borry. Do predaja by sa mal dostať na budúci rok. Nitrianska formácia Borra vznikla v roku 2009. V zoskupení pôsobia Barbora „Borra“ Čičmanová (spev), Bahela (gitara), Soja (basgitara) a Iwiak (bicie). Na konte majú albumy Rýchlo a zbesilo (2011) a Ako chutí láska (2014).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies