Kaník opäť stiahol návrhy, Laššáková mu nechcela dovoliť

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 13:31 • 2 min
Kaník opäť stiahol návrhy, Laššáková mu nechcela dovoliť

BRATISLAVA - Poslanec SDKÚ-DS Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) už po štvrtý raz stiahol svoj návrh, ktorým chcel postihovať priestupky maloletých.

slovakia

left justify in out

Svoju taktiku sťahovania návrhu dovtedy, kým ho Smer-SD nepodporí, avizoval už pred mesiacmi. Stiahol novelu, ktorou chcelo SDKÚ-DS umožniť búranie čiernych stavieb, a tiež novelu Zákonníka práce. Ňou chcel zaviesť hranicu, odkedy má platiť súbeh výpovednej lehoty a odstupného a tiež možnosť dať pracovníkovi výpoveď aj vtedy, keď dosiahne dôchodkový vek.

So stiahnutím mal však Kaník problém. Podpredsedníčka parlamentu Jana Laššáková (Smer-SD) ho totiž upozornila, že návrhy nepredkladal sám, preto od neho žiadala písomné vyjadrenie všetkých predkladateľov, že súhlasia so stiahnutím návrhu. To vyvolalo vlnu nevôle v radoch opozície. Tá sa ju snažila presvedčiť, že má Kaníkovej žiadosti vyhovieť.

Kaník jej vysvetľoval, že podľa rokovacieho poriadku predkladateľ môže kedykoľvek pred hlasovaním návrh stiahnuť. Laššáková sa ho pýtala, kde to je napísané. "Je to tak," kričal Kaník. "S tým palcom vám to ide lepšie," odkázal jej Richard Sulík zo SaS. Napokon sa prihlásili dvaja zvyšní spolupredkladatelia Viliam Novotný a Pavol Frešo (obaja SDKÚ-DS) a vyhlásili, že súhlasia so stiahnutím návrhu. Laššáková konštatovala, že o návrhoch sa teda hlasovať nebude, keďže všetci vyjadrili súhlas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies