Kandidát na ukrajinského poslanca prežil pokus o atentát

NETKY.SK • 21 Október 2014, 15:15 • 2 min
Kandidát na ukrajinského poslanca prežil pokus o atentát

KYJEV - Kandidát na ukrajinského poslanca Volodymyr Borysenko prežil v pondelok večer pokus o atentát.

slovakia

left justify in out

Ide o prvý takýto vážny incident počas kampane pred nedeľňajšími parlamentnými voľbami. Neznámy páchateľ na Borysenka vystrelil a zaútočil aj granátom alebo podomácky vyrobenou bombou, pričom kandidáta vládnej strany Ľudový front zachránila nepriestrelná vesta, ktorú nosí pre predchádzajúce vyhrážky smrťou. Útok sa odohral v pondelok neskoro večer, keď Borysenko odchádzal z domu na predmestí Kyjeva Boryspil. Polícia už útok vyšetruje, bližšie podrobnosti však neposkytla.

 

"Najprv ho strelili a potom k nohám hodili výbušninu. Život mu zachránila nepriestrelná vesta, ktorú nosí od výhražných telefonátov," napísala jeho strana vo vyhlásení. Borysenko je nielen kandidátom vládnej strany, ale aj blízkym spolupracovníkom premiéra Arsenija Jaceňuka. V nedeľu sa budú na Ukrajine konať prvé parlamentné voľby od masových protestov, ktoré vo februári viedli k pádu prezidenta Viktora Janukovyča.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies