Kanadskú VC zatienila smrť traťového maršála

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 10:04 • 2 min
Kanadskú VC zatienila smrť traťového maršála

MONTREAL - Zatiaľ čo Sebastian Vettel oslavoval víťazstvo na nedeľňajšej Veľkej cene Kanady formuly 1, na montrealskom ostrove Notre-Dame odohrala nehoda s tragickým koncom.

slovakia

left justify in out

Pri premiestňovaní monopostu Sauber, ktorý v závere pretekov odstavil pri trati Esteban Gutiérrez, utrpel smrteľné zranenia 38-ročný zriadenec. Muž sa zohol za spadnutou vysielačkou, zakopol a v tej chvíli ho zrazil a prešiel autožeriav. Vodič ho nevidel. Člena technického personálu ošetrili traťoví lekári a letecky previezli do nemocnice, kde podľahol zraneniam. 

"Medzinárodná automobilová federácia s poľutovaním oznamuje, že po pretekoch formuly 1 v Kanade zahynul pracovník okruhu," uviedla FIA. Šéflekár pretekov Jacques Bouchard konštatoval, že muž utrpel rozsiahle poranenia - viacnásobné zlomeniny a vážne pomliaždeniny brušnej dutiny: "Napriek maximálnej snahe sa nám ho nepodarilo zachrániť." 

Nemenovaný muž je treťou obeťou z radov traťových maršálov F1 od roku 2000. 

"Rodine maršála, ktorý za tragických okolností prišiel o život, vyjadrujeme hlbokú sústrasť," kondoloval víťazný tím Red Bull a druhý jazdec v poradí Fernando Alonso z Ferrari dodal: "Dnes nemáme čo oslavovať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies