Kanadská farmaceutická firma Valeant predá aktíva za vyše dve miliardy dolárov

NETKY.SK • 10 Január 2017, 17:17 • 2 min
Kanadská farmaceutická firma Valeant predá aktíva za vyše dve miliardy dolárov

NEW YORK - Kanadská farmaceutická spoločnosť Valeant Pharmaceuticals predá aktíva za viac než 2 miliardy USD s cieľom znížiť vysoký dlh. Časť aktív od nej kúpi francúzska kozmetická firma L'Oréal a časť čínska spoločnosť Sanpower Group.

slovakia

left justify in out

Kanadská firma dnes oznámila, že celkovo odpredá aktíva za 2,12 miliardy USD (2,01 miliardy eur). Francúzskej spoločnosti L'Oréal predá tri značky pleťovej kozmetiky CeraVe, AcneFree a Ambi za 1,3 miliardy USD.

 

Už v pondelok (9.1.) Valeant uviedol, že za približne 820 miliónov USD predá čínskej firme Sanpower Group svoju divíziu Dendreon Pharmaceuticals, ktorá sa špecializuje na liečbu onkologických chorôb. Túto firmu kúpil Valeant v roku 2015 za približne 445 miliónov USD. Cieľom najnovších krokov kanadskej spoločnosti je znížiť dlh, ktorý dosahuje viac než 30 miliárd USD.

 

Valeant sa snaží opätovne si získať dôveru investorov. Tú naštrbilo vyšetrovanie zo strany amerických úradov, ktoré obvinili firmu z podvodov s cieľom umelo zvýšiť predaj liekov a tržieb. Aj toto vyšetrovanie prispelo k pádu cien akcií kanadskej spoločnosti za posledný rok približne o 80 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies