Kambodža vydala Rusku stíhaného magnáta Sergeja Polonského

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 09:38 • 2 min
Kambodža vydala Rusku stíhaného magnáta Sergeja Polonského

PHNOM PENH - Kambodžské úrady deportovali dnes ruského magnáta a miliardára Sergeja Polonského, ktorého v Rusku stíhajú za spreneveru financií investorov vo veľkom rozsahu pri podnikaní s realitami.

slovakia

left justify in out

Polonského, sprevádzaného ruskými predstaviteľmi, nasadili v Kambodži do lietadla smerujúceho cez Vietnam do Moskvy, informovala agentúra AP s odvolaním sa na kambodžské úrady.

 

Hľadaného Rusa zatkli v piatok na jeho jachte pri meste Sihanoukville na juhu Kambodže, kde podľa tvrdení tamojších úradov už dva roky ilegálne žil po vypršaní víz.

 

Ruské úrady obvinili v júni 2013 Polonského v neprítomnosti zo sprenevery 5,7 miliárd rubľov (154 miliónov eur) od realitných investorov.

 

Polonskij figuroval na "červenom zozname" najhľadanejších osôb Interpolu. Kambodžské úrady ho po prvý raz zatkli už v roku 2013, žiadosť ruských úradov o jeho vydanie však vtedy odmietli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies