Kalousek: 25. február je Dňom medzinárodnej hanby pre Prahu

NETKY.SK • 25 Február 2016, 17:12 • 2 min
Kalousek: 25. február je Dňom medzinárodnej hanby pre Prahu

ŽENEVA - Dvadsiaty piaty február bude od dnešného dňa aj Dňom medzinárodnej hanby pre Prahu, vyhlásil dnes šéf českej strany TOP 09 Miroslav Kalousek.

slovakia

left justify in out

Dodal, že historickú zodpovednosť za to budú niesť predsedovia ANO, ODS a ČSSD Andrej Babiš, Petr Fiala a Bohuslav Sobotka. Členovia zastupiteľstva z týchto strán totiž na pražskom magistráte v hlasovaní presadili text dohody uznávajúcej Taiwan za neoddeliteľnú súčasť Číny, informoval český spravodajský portál Novinky.cz.


"Neexistuje jediný dôvod, prečo by sa článok týkajúci sa vrcholnej medzinárodnej politiky mal objaviť v dohode medzi jednotlivými municipalitami. Ak teda tým jediným dôvodom nemáme na mysli ustrašenosť, podliezavosť a servilitu voči silným autokratickým režimom," vyhlásil Kalousek na mimoriadnej tlačovej konferencii.


Kalousek vyjadril ľútosť voči Fialovi, ktorý sa podľa neho snaží vytvoriť obraz novej ODS a potom sa útrpne musí prizerať, ako o reálnych činoch jeho strany v skutočnosti rozhodujú vplyvný podnikateľ Ivo Rittig, Tomáš Hrdlička a Alexandra Udženija, napísal portál Novinky.cz.


TOP 09 prostredníctvom Kalouska uviedla, že si vyhradzuje právo nerešpektovať uvedený článok zmluvy a jej komunálni zastupitelia sa budú slobodne stretávať s predstaviteľmi Taiwanu vždy, keď to uznajú za vhodné.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies