Kaliňák: V prípade trojnásobnej vraždy v Bystričke sa začali dve stíhania

NETKY.SK • 4 September 2013, 13:24 • 2 min
Kaliňák: V prípade trojnásobnej vraždy v Bystričke sa začali dve stíhania

BRATISLAVA – V prípade trojnásobnej vraždy v Bystričke pri Martine polícia začala trestné stíhanie vo veci úkladnej vraždy a v prípade pravdepodobnej samovraždy expolicajta Martina Káňavu trestné stíhanie vo veci jeho usmrtenia.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní vlády to potvrdil minister vnútra Robert Kaliňák. Práve Káňava je údajne podozrivý, že zabil svoje dve dcéry, ktoré mali 13 a 15 rokov a ich tetu, ktorá sa o ne starala. Policajti po ňom začali pátrať v utorok, dnes ráno ho našli mŕtveho medzi obcami Bystrička a Turčiansky Peter. Vedľa neho bola pištoľ, ktorú mal legálne.

Matka dievčat krátko po narodení mladšej dcéry v roku 2000 záhadne zmizla. Kaliňák potvrdil, že Káňava vtedy bol v okruhu podozrivých z jej zmiznutia. „Ale pokiaľ si dobre pamätám, tak sa to nepotvrdilo aj vzhľadom na skutočnosť, že sa doteraz nenašlo telo,“ povedal minister. Po nejakom čase bola Káňavová manželka vyhlásená za mŕtvu. Minister pripúšťa, že po aktuálnej tragédii „sa určite budú nejaké veci komunikovať v súvislosti s týmto prípadom“. 

Kaliňák upozornil, že Káňava odišiel z polície v roku 2002, odvtedy sa už prijímanie do zboru výrazne sprísnilo. „Predovšetkým sa situácia zmenila z náboru na výber,“ poznamenal minister. Prísnejšie sú podmienky prijatia, robia sa aj psychotesty. Výrazne zmeny v pravidlách výberu policajtov boli v rokoch 2006 a 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies