Kaliňák oceňuje, že klientske centrá pomôžu aj obetiam trestných činov

NETKY.SK • 1 December 2017, 10:50 • 2 min
Kaliňák oceňuje, že klientske centrá pomôžu aj obetiam trestných činov

BRATISLAVA – Minister vnútra SR Robert Kaliňák oceňuje, že klientske centrá budú okrem iných služieb poskytovať aj pomoc pre obete trestných činov. Ako kontaktné body by mali začať fungovať v novembri 2018. Uviedol to na svojej facebookovej stránke.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že klientske centrá okrem zvýšeného komfortu a rýchlosti pri vybavovaní bežných požiadaviek klientov, budú pomáhať aj novými službami - pomocou pre obete trestných činov," napísal Kaliňák.

 

Pripomenul, že pôjde o špecializované poradenstvo, sprevádzanie obetí počas trestného konania, právnu pomoc a právne zastupovanie či sociálne a ekonomické poradenstvo. "Túto pomoc budú poskytovať koordinátori, ktorí budú mať dvoch asistentov. Pri ich práci im budú v prípade potreby k dispozícii špecialisti z oblasti sociálneho poradenstva, psychológovia, právnici, ale aj kriminalisti," doplnil.

 

Podľa neho sa tak klientske centrá v priebehu budúceho roka stanú nielen centrami poskytovania služieb, ale budú tiež miestom pomoci pre obete trestných činov, ako aj pre všetkých, ktorí sú kriminalitou ohrození.

 

"Kontaktné body, ktoré budú poskytovať svoje služby obetiam trestných činov, by mali začať fungovať v novembri 2018. Celkovo ich bude zriadených osem, a to v každom kraji jeden so sídlom v klientskom centre. V prípade, že klientske centrum v krajskom meste nie je, budú kontaktné body sídliť v priestoroch okresného úradu v sídle kraja," vysvetlil Kaliňák.

 

Pracovníci kontaktných bodov budú konzultovať a poskytovať potrebné informácie, pričom v prípade potreby budú schopní vycestovať aj do menších miest a obcí. Pomoc v týchto kontaktných priestoroch je primárne určená obetiam z radov seniorov, obetiam nenávistných trestných činov, extrémizmu či obchodovania s ľuďmi.

 

Ak však budú ľudia potrebovať pomoc v iných témach, ktoré súvisia s kriminalitou, pracovníci si ich podľa rezortu vnútra vypočujú a pokúsia sa ich poslať tam, kde im poskytnú adekvátnu starostlivosť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies