Kaliňák: Fico vystúpil z tieňa bezprostredného ohrozenia života, jeho stav je naďalej VEĽMI VÁŽNY + VIDEO

NETKY.SK • 19 Máj 2024, 15:09 • 2 min
Kaliňák: Fico vystúpil z tieňa bezprostredného ohrozenia života, jeho stav je naďalej VEĽMI VÁŽNY + VIDEO

BANSKÁ BYSTRICA - O zdravotnom stave informoval dnes podpredseda vlády a minister obrany Róbert Kaliňák, ako aj námestník Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Podľa slov námestníka Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici na základe lekárskeho konzília možno konštatovať, že premiér Robert Fico je momentálne mimo stavu ohrozenia života. Jeho stav je však naďalej veľmi vážny. Potrebuje dlhý čas a pokoj na rekonvalescenciu. Lekári veria, že všetko pôjde dobrým smerom. Námestník ale opakovane upozornil, že situácia zdravotného stavu premiéra Roberta Fica je stále veľmi vážna.

Ako povedal následne podpredseda vlády a minister obrany Róbert Kaliňák, „všetci sme o niečo pokojnejší, pretože keď sme hovorili o tom, že sa chceme priblížiť k pozitívnej prognóze, tak si myslím, že sme k nej o krok bližšie".

 

VIDEO – Róbert Kaliňák spolu s námestníkom Rooseveltovej nemocnice  informujú o aktuálnom zdravotnom stave premiéra Roberta Fica (zdroj: TA3)

 

„Predseda vlády vystúpil z tieňa bezprostredného ohrozenia života, ale jeho stav je naďalej vážny a vyžaduje stále intenzívnu zdravotnú starostlivosť. A preto určite v najbližšom období, tak ako som povedal včera, nebude plánovaný žiadny prevoz, pretože to nie je ani možné. A naďalej bude v starostlivosti lekárov Rooseveltovej nemocnice,“ oznámil Kaliňák.
 
Ako ďalej minister pokračoval, „vzhľadom na to, že ten stav môžeme dnes považovať naozaj za stabilný s pozitívnou prognózou, myslím, že sa takto vidíme poslednýkrát. Odteraz bude nemocnica vydávať pravidelné stanoviská a budeme veriť tomu, že komplikácie nás budú obchádzať.“
 
Kaliňák zdôraznil: „Všetci veríme, že jeho fyzická konštitúcia je natoľko silná, aby sme každý deň mohli veriť v jeho skoré zotavenie, i keď to budeme určite počítať minimálne na týždne.“
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: TA3, Foto: Róbert Kaliňák / TA3 (screenshot z videa)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies