Kaliňák by si dobrovoľnú vojenčinu vyskúšal, ale nemôže

NETKY.SK • 22 Február 2017, 15:00 • 2 min
Kaliňák by si dobrovoľnú vojenčinu vyskúšal, ale nemôže

BRATISLAVA - Ak by slovenská ústava dovoľovala ministrom dobrovoľnú vojenčinu, minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) by sa na ňu prihlásil ako prvý.

slovakia

left justify in out

"Ústavní činitelia však podľa ústavy nesmú byť súčasťou ozbrojených síl. Keby som dostal výnimku, bol by som tam prvý," vyhlásil s úsmevom Kaliňák po rokovaní vlády.

 

Tému dobrovoľnej vojenskej prípravy nezľahčuje. Len reagoval na poznámku ministra Petra Gajdoša (nom. SNS), ktorý si zažartoval v reakcii na novinársku otázku, či bude lanáriť na dobrovoľnú vojenčinu aj ministrov. "Výborný nápad, idem ich na obed presvedčiť," zavtipkoval Gajdoš.

 

Projekt dobrovoľnej vojenskej prípravy je určený pre ľudí, ktorí chcú absolvovať vojenský výcvik a získať základné vedomosti a zručnosti potrebné pre plnenie úloh ozbrojených síl a krízového manažmentu. Počas odborného výcviku získa absolvent vedomosti z jednej z odborností - strelec, ženista, odmorovač a spojár.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies