Kaddáfího tanky sa dostali do centra mesta Zuwára, zahynuli štyri osoby

NETKY.SK • 15 Marec 2011, 08:07 • 2 min
Kaddáfího tanky sa dostali do centra mesta Zuwára, zahynuli štyri osoby

Kaddáfího tanky sa dostali do centra mesta Zuwára, zahynuli štyri osoby

slovakia

left justify in out

img

Vládne tanky dnes vošli do centra malého povstaleckého mesta Zuwára na západe Líbye a bojujú proti povstalcom. Informoval o tom tamojší obyvateľ. Sily verné vodcovi Muammarovi Kaddáfímu sa snažia dobyť jednu z posledných povstaleckých bášt v západnej časti krajiny.
      Po ťažkom bombardovaní a delostreleckej paľbe prišli v boji o život štyria ľudia. Informovala o tom dnes televízna stanica al-Arabíja.
      "Som v centre Zuwáry. Kaddáfího armáda je teraz už tu a tanky stále postupujú. Vidím ich," povedal Tárik Abdulláh z mesta ležiaceho 120 kilometrov západne od metropoly Tripolis.
      Obchody sú zatvorené, život v Zuwáre nepulzuje a ľudia sú vydesení. Toto mesto so 40.000 obyvateľmi leží na líbyjskom pobreží Stredozemného mora, neďaleko hraníc s Tuniskom.
      Bojová situácia v Líbyi sa mení v prospech Kaddáfího vojakov.
      Vládne sily dobyli v nedeľu aj Brigu, ale povstalci vyhlásili, že v noci nadnes sa vrátili späť do tohto dôležitého východlíbyjského mesta s ropným terminálom a obkľúčili Kaddáfího sily.
      Líbyjské lietadlá bombardovali dnes Adžedábíju za povstaleckou líniou - jediné väčšie mesto medzi Brigou a baštou povstalcov Benghází. Z Adžedábíje vedú cesty do Benghází a do Tobruku, čo umožní Kaddáfího vojakom obkľúčiť Benghází.
      Existuje veľmi reálna možnosť, že kým sa svetové veľmoci dohodnú na reakcii ohľadne konfliktu v Líbyi, Kaddáfího sily stihnú zvíťaziť, tvrdia analytici.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies