Kaddáfího najmladší syn zahynul pri nálete, líbyjský vodca útok prežil

NETKY.SK • 2 Máj 2011, 07:58 • 2 min
Kaddáfího najmladší syn zahynul pri nálete, líbyjský vodca útok prežil

Kaddáfího najmladší syn zahynul pri nálete, líbyjský vodca útok prežil

slovakia

left justify in out

Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí prežil bez zranení nálet NATO, pri ktorom v sobotu večer zahynul jeho najmladší syn a traja vnuci. Oznámil to dnes hovorca líbyjskej vlády.
      Najmladší zo šiestich synov Muammara Kaddáfího, 29-ročný študent Sajf Arab Kaddáfí, zahynul v troskách domu v Tripolise, ktorý podľa agentúry Reuters zasiahli minimálne tri strely vypálené z lietadiel aliancie.
      V jednoposchodovom dome v obytnej štvrti Tripolisu sa v čase útoku nachádzal aj samotný líbyjský vodca s manželkou, ktorí vyviazli bez zranení, na rozdiel od ďalších príbuzných a priateľov rodiny. Dom bol pri útoku vážne poškodený.
      "Útok spôsobil mučenícku smrť brata Sajda Araba Kaddáfího a troch vodcových vnukov," uviedol na tlačovej konferencii v Tripolise hovorca Músa Ibrahim, podľa ktorého išlo o priamy pokus o zavraždenie líbyjského lídra.
      Informáciu sa zatiaľ nepodarilo overiť z nezávislých zdrojov; dosiaľ sa k nej nevyjadrilo ani NATO.
      Na základe mandátu OSN má NATO v Líbyi chrániť civilistov pred krvavým potláčaním protivládneho povstania. Aliancia odmietla viacero Kaddáfího výziev na prímerie s odôvodnením, že neboli vierohodné. Nálety NATO však zatiaľ nedokázali zmeniť pomer síl v prospech vzbúrencov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies