V kampani Valentínska kvapka krvi pripravili aj mobilné výjazdy

NETKY.SK • 13 Február 2019, 15:55 • 2 min
V kampani Valentínska kvapka krvi pripravili aj mobilné výjazdy

POPRAD – Slovenský Červený kríž (SČK) vyzýva verejnosť k darovaniu krvi pri príležitosti sviatku zaľúbených. Do kampane je zapojené aj pracovisko Národnej transfúznej služby (NTS) v Poprade, ktoré pripravilo desať mobilných výjazdov.

slovakia

left justify in out

Prvý z nich sa uskutoční na Valentína vo štvrtok v popradskom nákupnom centre. Do Valentínskej kvapky krvi sa možno zapojiť od 14. februára do 21. marca.


„Všetky akcie, ktoré sú zamerané na podporu darcov, vrelo vítame a zapájame sa do nich, pretože otvárajú dvere novým darcom. Mnoho z darcov počas tejto kampane prídu darovať krv vôbec po prvýkrát. Počas kampane každoročne evidujeme zhruba tisíc darcov,“ uviedol Pavel Repovský, vedúci lekár NTS Poprad a dodal, že počas kampane neraz prídu darovať krv i páry, o to je to krajšie.

 

Počas trvania kampane je možné darovať krv priamo na pracovisku NTS v čase odberových hodín alebo na verejných mobilných výjazdoch, v rámci ktorých majú namierené do okolitých firiem, škôl, ale i obecných a mestských úradov.

 

Do Valentínskej kvapky krvi sa môže verejnosť zapojiť aj v Kežmarku, kde bude odber krvi v priestoroch ambulancie pohotovostnej služby.

 

Pracovníci mobilnej odberovej jednotky v Kežmarku budú darcom k dispozícií vždy v pondelok a v stredu od 7:30. Samotné darovanie krvi zaberie darcovi zhruba 10 minút času. Darcom môže byť každý, kto má aspoň 18 rokov, 50 kilogramov, neužíva pravidelne lieky a cíti sa zdravo.
 

Mobilné výjazdy a Valentínska kvapka krvi však prebieha po celom Slovensku. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona