Matej Tóth má olympiádu takmer istú, nepotrebuje už splniť limit

NETKY.SK • 17 Apríl 2020, 12:27 • 2 min
Matej Tóth má olympiádu takmer istú, nepotrebuje už splniť limit

BRATISLAVA - Obhajca olympijského zlata v chôdzi na 50 km Matej Tóth by mal mať jednoduchšiu pozíciu pri snahe kvalifikovať sa na OH v Tokiu. Do osobného renkingu by sa mu totiž mala zarátať aj strieborná pozícia z ME 2018 v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Zmrazenie rebríčkov

Svetová atletika sa rozhodla pre pandémiu koronavírusu zmraziť rebríčky, ktoré slúžia ako jedno z kvalifikačných kritérií na olympiádu. Športovcom sa nebudú počítať žiadne výkony do 30. novembra, vrátane výsledkov z augustových ME v Paríži, ktorých konanie nie je isté. Naopak, výkony z kontinentálneho šampionátu spred dvoch rokov by sa mali brať do úvahy.

 

img

 

Pupiš je s novou variantou spokojný

"Táto novinka pomôže v kvalifikačnom procese na OH v Tokiu najmä Matejovi Tóthovi. Teoreticky už nepotrebuje splniť limit 3:50:00 h na 50 km, ale stačí mu zájsť kvalitnú dvadsiatku, ktorá sa mu bude do renkingu počítať súčasne s 2. miestom a časom 3:47:27 h na 50 km na ME v 2018 v Berlíne," povedal pre oficiálnu webstránku Slovenského atletického zväzu (SAZ) šéftréner Martin Pupiš.

 

img

 

Pomoc aj pre Veszelku

Ďalším slovenským atlétom, ktorému by malo pomôcť započítanie zatiaľ posledných ME, je trojskokan Tomáš Veszelka. Ten skončil v Berlíne 2018 na ôsmej priečke výkonom 16,48 m.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona