Južná Kórea varuje: Jadrový útok bude znamenať "koniec" režimu v Severnej Kórei

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 11:00 • 2 min
Južná Kórea varuje: Jadrový útok bude znamenať "koniec" režimu v Severnej Kórei

Soul 21. júla (TASR) - Ak Severná Kórea zaútočí jadrovými zbraňami, musí počítať s tým, že to bude "koniec" jej režimu, varovalo v piatok juhokórejské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Soul varovaním reagoval na predchádzajúce vyhlásenia Pchjongjangu o možnom jadrovom konflikte, uviedla juhokórejská tlačová agentúra Jonhap. Ak Severná Kórea zaútočí jadrovými zbraňami, nasledovať bude "okamžitá, zdrvujúca a rázna odpoveď aliancie", citovala agentúra Jonhap ministerstvo. Takýto útok by "viedol ku koncu režimu v Severnej Kórei", dodala Jonhap.

Severná Kórea (KĽDR) vo štvrtok kritizovala príchod americkej jadrovej ponorky do prístavu Pusan v Južnej Kórei a vyhlásila, že tento krok môže "prakticky spustiť najhoršiu krízu a jadrový konflikt". Severná Kórea obvinila Spojené štáty z "nehorázneho jadrového vydierania".

Napätie na Kórejskom polostrove nedávno výrazne stúplo. Severná Kórea podnikla už minulý rok bezprecedentnú sériu raketových testov a tento rok niekoľkokrát testovala rakety schopné niesť jadrové zbrane.USA sa chcú stretnúť so svojimi dvoma ázijskými spojencami Japonskom a Južnou Kóreou v auguste na summite. Medzi hlavnými bodmi programu bude pravdepodobne práve konflikt so Severnou Kóreou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Info.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies