Južná Kórea po jadrovom teste Severu obnoví vysielanie propagandy cez amplióny

NETKY.SK • 7 Január 2016, 12:35 • 2 min
Južná Kórea po jadrovom teste Severu obnoví vysielanie propagandy cez amplióny

SOUL - Južná Kórea v rámci odozvy na stredajší jadrový test znepriateleného Severu obnoví vysielanie propagandy cez amplióny pri vzájomnej hranici, ktoré vypla koncom augusta 2015. Kancelária juhokórejskej prezidentky Pak Kun-hje o tom dnes informovala prostredníctvom vyhlásenia, ktoré cituje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Obnovenie propagandistického vysielania je naplánované na piatok, dva dni po tom, čo Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) zverejnila, že uskutočnila test vodíkovej bomby. V poradí už štvrtú atómovú skúšku uskutočnenú Pchjongjangom považuje Južná Kórea za "vážne porušenie" dohody z augusta 2015, ktorej cieľom bolo zmierniť napätie vo vzájomných vzťahoch, uviedol vo vyhlásení vysoký predstaviteľ prezidentského úradu v Soule pre oblasť národnej bezpečnosti Čo Tche-jong.


"Naša armáda je v stave plnej pohotovosti a pokiaľ bude Severná Kórea provokovať, čaká ju tvrdý trest," varoval citovaný predstaviteľ.


Soul obnovil nakrátko činnosť ampliónov na hranici so Severnou Kóreou po vlaňajšom incidente, keď dvojicu juhokórejských vojakov zranila mína v tzv. demilitarizovanom pásme. Vtedajšie zvýšenie cezhraničného napätia vyústilo do výmeny delostreleckej paľby a uvedenia severokórejských frontových síl do plnej bojovej pohotovosti.


Južná Kórea podporovaná USA je s komunistickým Severom technicky vo vojnovom stave, keďže vzájomná vojna z rokov 1950-53 sa skončila iba prímerím.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies