Juncker varuje pred odchodom Grécka z eurozóny

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 08:55 • 2 min
Juncker varuje pred odchodom Grécka z eurozóny

BERLÍN - Šéf Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker varoval, že odchod Grécka z eurozóny môže poškodiť dôveru v jednotnú európsku menu.

slovakia

left justify in out

"Nezdieľam myšlienku, že budeme mať menej prekážok a obmedzení v prípade, že sa Grécko vzdá eura,“ povedal Juncker pre pondelkové vydanie novín Süddeutsche Zeitung.

 

Podľa Junckera by prípadný odchod Grécka z eurozóny "upevnil v hlavách ľudí myšlienku, že euro nie je neodvolateľné“. Juncker zároveň vyhlásil, že japonský premiér Šinzo Abe počas stretnutia s ním jasne povedal, že japonské investície v Európe závisia od dôvery v euro. 

 

Grécko a predstavitelia veriteľov z eurozóny a Medzinárodného menového fondu (MMF) sa v uplynulých mesiacoch zasekli v rokovaniach, pričom sa neobjavujú náznaky prelomu. Tlak sa zvýšil vzhľadom na to, že Grécko musí 5. júna splatiť časť zo svojich záväzkov. Juncker vyzval MMF, aby ďalej podporoval Grécko. "Bez MMF to nebude fungovať,“ uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies