Juncker chce zatvoriť možnosti pre daňové úniky firiem

NETKY.SK • 17 September 2015, 12:12 • 2 min
Juncker chce zatvoriť možnosti pre daňové úniky firiem

BRUSEL - Prezident Európskej komisie Jean-Claude Juncker chce zatvoriť medzery v daňovom systéme, ktorý dnes na zasadnutí špeciálneho výboru Európskeho parlamentu označil za "nespravodlivý a neprehľadný".

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov existujú spoločnosti, "ktoré vyhrávajú, keďže majú možnosť ukryť sa za rôznorodé národné pravidlá". Informovala o tom agentúra DPA.

 

EK v júni predložila akčný plán boja proti daňovým únikom. Okrem iného obsahuje nariadenie, aby firmy platili dane v krajine, kde vykazujú zisky.

 

Mimoriadny výbor Európskeho parlamentu vznikol po odhalení rozsiahlych, doteraz legálnych daňových únikov v Luxembursku. Aféra dostala označenie Luxleaks. V tejto krajine získavali veľké koncerny ako Amazon nemalé daňové výhody. Koncom minulého roka sa pod politický tlak dostal aj Juncker, keďže 18 rokov zastával funkciu premiéra veľkokniežactva, ktoré sa počas jeho funkčného obdobia stalo daňovou oázou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies