Jordánsky minister: Extrémizmus je dôsledok neexistencie palestínskeho štátu

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 16:20 • 2 min
Jordánsky minister: Extrémizmus je dôsledok neexistencie palestínskeho štátu

DUBAJ - Jordánsky minister zahraničných vecí Násir Džúda dnes vyhlásil, že neexistencia palestínskeho štátu podnecuje extrémizmus na Blízkom východe. Minister sa takto vyjadril na Fóre arabských médií v Dubaji, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Palestínska otázka je podľa šéfa jordánskej diplomacie podstatou konfliktov a kríz v celom blízkovýchodnom regióne. "Každý deň odkladu, kedy medzinárodné spoločenstvo nevyvinie tlak v záujme dosiahnutia čestného a spravodlivého riešenia palestínskej otázky, povedie k ďalšiemu dňu temnoty, kedy môžu konať sily extrémizmu a terorizmu. Potom za to bude platiť ľudstvo ako celok," varoval Džúda.

 

Izraelské ministerstvo zahraničných vecí sa odmietlo k vyhláseniu jordánskeho ministra vyjadriť. Mierové rokovania medzi Izraelom a Palestínčanmi uviazli pred dvoma rokmi na mŕtvom bode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies