Jordánsko vyhlásilo svoje severovýchodné a severné hranice za vojenské zóny

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 20:06 • 2 min
Jordánsko vyhlásilo svoje severovýchodné a severné hranice za vojenské zóny

AMMÁN - Jordánsko dnes vyhlásilo svoje severovýchodné a severné hranice za uzavreté vojenské zóny. K tomuto kroku pristúpilo po tom, ako si útok samovražedného atentátnika pri hraniciach so Sýriou vyžiadal životy šiestich ľudí. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na zdroj z prostredia jordánskych ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

Náčelník generálneho štábu jordánskej armády uviedol, že na akýkoľvek pohyb vozidiel alebo osôb v uvedených zónach bez predchádzajúcej koordinácie bude bez výnimky odpovedané silou, akoby išlo o nepriateľské ciele.

 

Vytvorenie vojenských zón je reakciou na dnešný samovražedný útoku, ku ktorému došlo neďaleko hraníc so Sýriou, kde sa v aute naloženom výbušninami odpálil samovražedný atentátnik. Pri útoku zahynulo šesť ľudí a ďalších 14 osôb utrpelo zranenia.

 

Podľa jordánskej armády bol útok vedený zo sýrskeho utečeneckého tábora v oblasti Rakbán, ležiaceho približne osem kilometrov západne od miesta, kde sa stretávajú iracké, sýrske a jordánske hranice. V tábore sa v súčasnosti nachádza približne 70.000 sýrskych utečencov. K zodpovednosti za útok, ktorého obeťami sa stali prevažne príslušníci armády, sa doposiaľ nikto neprihlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies