Johaugová sa napokon neodvolá voči trestu za doping

NETKY.SK • 15 Február 2017, 13:14 • 2 min
Johaugová sa napokon neodvolá voči trestu za doping

Oslo - Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová sa neodvolá voči trestu za pozitívny dopingový nález. Disciplinárna komisia Nórskeho olympijského výboru (NIF) ju potrestala dištancom na trinásť mesiacov so spätnou platnosťou od 18. októbra 2016.

slovakia

left justify in out

Trojnásobnej olympijskej medailistke zistili vlani zakázaný steroid klostebol. Johaugová od začiatku procesu tvrdila, že látku si nezobrala vedome. Mala byť v opaľovacom kréme, ktorý jej dal tímový lekár Fredrik Bendiksen na sústredení vo vysokej nadmorskej polohe v Taliansku. Zakázanú látku jej našli v moči 16. septembra.

 

Nórska antidopingová agentúra, ktorá ju o pozitívnom náleze informovala 4. októbra, pôvodne požadovala dištanc na pätnásť mesiacov.

Právny zástupca nórskej bežkyne Christian B Hjort uviedol, že dištanc je veľmi tvrdý. Zároveň dodal prianie Johaugovej, aby neboli podniknuté ďalšie právne kroky. Informovala agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies