Jeseň uzavrie východniarske derby, šlágrom Žilina - Trnava

NETKY.SK • 26 November 2010, 13:22 • 2 min
Jeseň uzavrie východniarske derby, šlágrom Žilina - Trnava

Jeseň uzavrie východniarske derby, šlágrom Žilina - Trnava

slovakia

left justify in out

img

Záverečné 18. kolo jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2010/2011 vyrieši rébus, ktorý z tímov bude zimovať na dne tabuľky. Polovičný kráľ ligy bol známy už skôr - je ním úradujúci majster MŠK Žilina. Program 18. kola je rozťahaný do troch dní.
      Už v piatok sa mohli ísť fanúšikovia pozrieť na východniarske derby MFK Košice - Tatran Prešov. "Nie je to pre mňa nič mimoriadne, bude to pre mňa zápas ako každý iný. Verím, že po jeho skončení sa budem s mojimi prešovskými spoluhráčmi radovať z nášho víťazstva v Košiciach," hovorí bývalý hráč Košíc a teraz "koňar" Peter Bašista. Do Košíc cestovalo jeho mužstvo v optimálnej hernej a psychickej pohode. "Zlepšili sme predovšetkým našu hernú disciplínu, v tom je základ našich úspešných výsledkov. Nebol by som proti, ak by sme aj štvrtýkrát za sebou vyhrali rovnakým výsledkom 1:0, ako sa nám to podarilo teraz v sérii troch víťazných zápasov proti Zlatým Moravciam, Dubnici a Dunajskej Strede. Jednoznačne však chceme natiahnuť našu šesťzápasovú sériu bez prehry," dodal Bašista. V prípade víťazstva má Prešov veľkú šancu ísť vyššie, domáci však nechú predať kožu lacno. V tabuľke im patrí predposledná priečka s rovnakým počtom bodov a iba lepším skóre ako Dubnica. Tá sa predstaví na Žitnom ostrove, kde hosťom ruže nekvitnú. DAC však prišiel v minulom kole v Prešove o sériu deviatich zápasov bez prehry.
      Nitru, ktorá lapá po dychu a figuruje až na 9. mieste, povedie proti Zlatým Moravciam doterajší asistent Ivan Vrabec. Ten vo funkcii hlavného trénera nahradil Ivana Galáda, ktorý si po vypadnutí vo štvrťfinále Slovenského pohára práve so Zlatými Moravcami čerpá dovolenku. V najvyššej súťaži futbalisti spod Zobora nestrelili gól už 502 minút a v sobotu im proti ViOnu bude chýbať brankárska jednotka Lukáš Hroššo, domácim zasa Karol Pavelka. Obaja pykajú za konflikt v spomínanom pohárovom zápase.
      Slovan, ktorý má veľké problémy v koncovke, hostí na Pasienkoch druhú Senicu. "Belasým" bude chýbať pre štyri žlté karty stredopoliar Erik Grendel. Záhoráci pod vedením trénera Stanislava Grigu sú šťukou ligy a môžu prezimovať na striebornej priečke. V nedeľu uzavrie jesennú časť ligy duel pod Dubňom, v ktorom Žilina privíta tretí tím súťaže - trnavský Spartak. Žilinčania majú na čele tabuľky 6-bodový náskok pred Senicou, ale v nohách náročný zápas v Lige majstrov na pôde londýnskej Chelsea (1:2).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies