Jendrišek pred štartom: "Chceme tri body, rozhodne sa v hlavách"

NETKY.SK • 31 August 2010, 07:40 • 2 min
Jendrišek pred štartom: "Chceme tri body, rozhodne sa v hlavách"

Jendrišek pred štartom: "Chceme tri body, rozhodne sa v hlavách"

slovakia

left justify in out

img

Pri absencii kanonierov Stanislava Šestáka a Róberta Vitteka vyzerá byť ofenzívne ostrie slovenskej futbalovej reprezentácie poriadne otupené. V úvodnom zápase kvalifikácie EURO 2012 proti Macedónsku (3. septembra) by tak streleckú štafetu mohol prevziať Erik Jendrišek. Hráč, ktorý v lete prestúpil z 1. FC Kaiserslautern do ambicióznejšieho nemeckého klubu Schalke 04, je hladný po góloch. V úvode novej sezóny totiž v nabitom tíme z Gelsenkirchenu nemá miesto v základnej zostave.
"Čaká nás ťažký zápas. Nech by sme hrali proti hociktorému súperovi, je to prvý zápas nového kvalifikačného cyklu a teda bude náročný najmä po psychickej stránke. Hráme však doma a chceme tri body," povedal odhodlane 23-ročný odchovanec ružomberského futbalu.  Na margo neúčasti Šestáka, (6 gólov v kvalifikácii MS 2010) a Vitteka (4 góly na MS 2010 v Juhoafrickej republike) poznamenal: "Jasné, že je to citeľná strata. Sme spolu na seba zvyknutí, hrali sme spolu dva roky. Tréner však vybral ďalších hráčov, aby dokázali, že sem patria. Všetci túžime po tom, aby sme nadviazali na výsledky z Afriky a tiež úspech Žiliny na klubovej scéne. Chceme potvrdiť stúpajúcu tendenciu slovenského futbalu. To znamená úspešne vstúpiť do kvalifikácie a v prvých dvoch zápasoch nazbierať čo najviac bodov. Toľko, aby sme mali dobrú východiskovú pozíciu do ďalších bojov," vyhlásil Jendrišek, ktorý v Schalke zatiaľ nemá na ružiach ustlané. "To sa aj dalo čakať. Vedel som, že keď prídem, nebudem po týždni kapitánom mužstva. Konkurencia je tu obrovská, s Kaiserslauternom neporovnateľná, ale je to pre mňa výzva. Idem si za svojím cieľom, všetko chce čas, prvou lastovičkou bolo už tých jedenásť minút, ktoré som odohral cez víkend proti Hannoveru," povedal pre TASR.
Najbližšie dni však Jendrišek musí mysľou "prepnúť" na reprezentačné povinnosti. S Macedónskom sa budú rátať iba tri body, tlak na hráčsky kolektív si však Jendrišek nepripúšťa: "Necítime ho. Na majstrovstvách sveta to bolo v tomto smere určite horšie." Potešilo by ho, keby na kvalifikačnú ouvertúru prišlo čo najviac divákov: "Odkazovať im však nebudem nič, na Slovensku je to asi zbytočné. Príkladom bol augustový zápas s Chorvátskom, kde ich prišlo málo napriek nášmu úspešnému účinkovaniu na šampionáte. Tí verní si cestu na štadión nájdu a tí, ktorým sa nechce prísť, beztak neprídu," myslí si Jendrišek. Podľa neho je hlavným problémom nezáujmu slovenského fanúšika športová kultúra v krajine pod Tatrami: "V Nemecku sa narodí malé dieťa a hneď ho odejú do klubových farieb a tak žije s tým klubom celý čas. Na Slovensku to chýba. Nie je to pritom o tom, že by sme neboli futbalový národ, ale chýba tu kultúra fandenia. Nemci by dokázali vypredať azda aj majstrovstvá Európy v pingpongu a u nás sa ľudia nehrnú na futbal, ktorý je športom číslo jeden. Problémom sú aj štadióny, ktoré ako účastník MS máme zrejme najhoršie v Európe," rozrozprával sa Jendrišek o neduhoch v slovenskom futbale.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies