Jeľcinovo prezidentovanie vníma pozitívne iba 15 percent Rusov

NETKY.SK • 29 December 2014, 19:39 • 2 min
Jeľcinovo prezidentovanie vníma pozitívne iba 15 percent Rusov

MOSKVA - Iba 15 percent Rusov si myslí, že niekdajší prezident Boris Jeľcin mal na krajinu pozitívny vplyv.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z decembrového prieskumu, ktorého výsledky zverejnili v pondelok. Tie odhalili, že takmer 60 percent spomedzi 1600 opýtaných má na Jeľcina a jeho prezidentovanie negatívny názor. Viac ako 70 percent respondentov sa preto domnieva, že najlepším krokom prvého prezidenta Ruskej federácie bolo jeho odstúpenie koncom roka 1999. Až 85 percent opýtaných označilo za najlepšie, čo spravil, odovzdanie moci vtedajšiemu premiérovi Vladimirovi Putinovi.

Jeľcin sa na čelo Ruskej federácie postavil po chaotickom rozpade Sovietskeho zväzu v roku 1991. V posledný deň roku 1999 verejne oznámil rezignáciu a za dočasného prezidenta označil Putina. Urobil tak podľa svojich slov z presvedčenia, že krajina by do nového storočia mala vstúpiť s novým lídrom. Jeľcin, ktorý mal dlhodobé problémy s alkoholom, zomrel v roku 2007 na zlyhanie srdca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies