Jedného z iniciátorov nepokojov migrantov na srbsko-maďarskej hranici môžu stíhať za terorizmus

NETKY.SK • 17 September 2015, 09:27 • 2 min
Jedného z iniciátorov nepokojov migrantov na srbsko-maďarskej hranici môžu stíhať za terorizmus

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia nepotvrdila správu verejnoprávnej televíznej stanice M1, podľa ktorej protiteroristická jednotka zadržala dnes pri nepokojoch na maďarsko-srbskom hraničnom prechode v Röszke evidovaného teroristu.

slovakia

left justify in out

Podľa spravojského servera Hvg.hu hovorkyňa polície Viktória Csiszérová-Kovácsová uviedla iba toľko, že zadržali niekoľko osôb. "V súčasnosti policajti spolu so srbskými kolegami zjednocujú rodiny, ktorých členovia zostali počas nepokojov uviaznutí na jednej či druhej strane hranice. Migrantom, ktorí sú na území Maďarska, poskytli policajti potraviny a vodu z vlastných zásob," dodala.

 

Poradca premiéra pre vnútro György Bakondi novinárom večer uviedol, že maďarskí policajti zadržali 29 migrantov, ktorí ilegálne prenikli na maďarské územie a ktorí zaútočili na policajtov. Medzi nimi bol aj jeden z vodcov, ktorý nepokoje medzi migrantmi organizoval.

 

Muža môžu stíhať z prípravy trestného činu terorizmu, z čoho mohlo vzniknúť nedorozumenie v správe televízie M1.

Podľa Bakondiho pri dnešnom incidente, pri ktorom migranti zaútočili na policajtov kameňmi a palicami, bolo zranených 20 príslušníkov polície, z nich dvaja ťažšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies