Japonský premiér Abe oznámil rozpustenie parlamentu a vypísanie nových volieb

NETKY.SK • 18 November 2014, 12:38 • 2 min
Japonský premiér Abe oznámil rozpustenie parlamentu a vypísanie nových volieb

TOKIO - Rozpustenie japonského parlamentu a vypísanie predčasných volieb ešte pred koncom tohto roka oznámil dnes japonský premiér Šinzó Abe.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry DPA tiež ohlásil odloženie druhej fázy nepopulárneho zvyšovania daní. Dolná komora japonského parlamentu bude rozpustená v piatok, oznámil Abe na tlačovej konferencii v Tokiu.
      

Predčasné voľby sa s najväčšou pravdepodobnosťou uskutočnia v decembri - dva roky pred riadnym termínom. Abeho do funkcie zvolili v roku 2012 s plánom oživiť ekonomiku krajiny, drastickými opatreniami sa mu to však zatiaľ nepodarilo, píše DPA. Abeho plány o rozpustení parlamentu avizoval v noci nadnes aj vysokopostavený poslanec jeho vládnucej Liberálnej demokratickej strany Tamadori Ošima; minulý týždeň o nich špekuloval i konzervatívny denník Sankei.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies