Ursula Von der Leyenová: EÚ je pripravená prijať bezprecedentné opatrenia voči Rusku

NETKY.SK • 15 December 2021, 12:30 • 2 min
Ursula Von der Leyenová: EÚ je pripravená prijať bezprecedentné opatrenia voči Rusku

ŠTRASBURG - Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula Von der Leyenová uviedla, čo sa stane, ak Moskva prejaví agresiu voči Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v stredu v pléne Európskeho parlamentu v Štrasburgu. Pred europoslancami uviedla, že Únia "úzko spolupracovala" so Spojenými štátmi na vypracovaní zoznamu ďalších možných opatrení, ktoré presahujú rámec už existujúcich sankcií zameraných na ruský finančný a energetický sektor.

 

img

 

"Naša reakcia na akúkoľvek ďalšiu agresiu môže mať formu výrazného rozšírenia existujúcich sankcií," citovala šéfku exekutívy agentúra Reuters.

 

"Samozrejme sme pripravení prijať ďalšie bezprecedentné opatrenia s vážnymi dôsledkami pre Rusko," dodala šéfka EK podľa agentúry DPA.

 

Von der Leyenová vyzvala Moskvu na deeskaláciu napätia a ešte raz zdôraznila, že "nepriateľské akcie proti Ukrajine" by pre Rusko znamenali "masívne náklady".

 

Situácia na rusko-ukrajinskej hranici bude jednou z tém summitu EÚ, na ktorom sa vo štvrtok v Bruseli stretnú hlavy štátov a vlád európskej dvadsaťsedmičky. Slovensko bude na rokovaniach zastupovať predseda vlády Eduard Heger.

 

Možno vás zaujme: Bidenova doktrína na Ukrajine je postavená na vyzbrojení Kyjeva, aby vyprovokoval Moskvu, tvrdí vládna agentúra TASS




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies