Japonka, unesená Severokórejčanmi v 70. rokoch, zomrela v roku 1994

NETKY.SK • 7 November 2014, 09:43 • 2 min
Japonka, unesená Severokórejčanmi v 70. rokoch, zomrela v roku 1994

BANGKOK - Japonské dievča, ktoré uniesli severokórejskí agenti v 70. rokoch a stalo sa symbolom únosov občanov Japonska zo strany Severnej Kórey, zomrelo v roku 1994 v psychiatrickej liečebni v Pchjongjangu. Informovala o tom dnes agentúra Jonhap s odvolaním na severokórejských utečencov.

slovakia

left justify in out

Megumi Jokotová mala 13 rokov, keď ju uniesli na ceste zo školy domov. KĽDR v roku 2002 priznala, že je medzi 13 unesenými japonskými občanmi. Päť z nich sa neskôr vrátilo do Japonska. Zvyšných osem už podľa Severnej Kórey zomrelo.
      

Mnoho Japoncov stále verí, že Megumi je ešte nažive. Severokórejskí utečenci však tvrdia, že zomrela v apríli 1994 počas liečby v Pchjongjangu a bola pochovaná v blízkosti Nemocnice č. 49, píše Jonhap. Severná Kórea v roku 2002 tvrdila, že Megumi Jokotová spáchala samovraždu 13. marca 1994. Ako dôkaz predložila len starú fotografiu a bedmintonovú raketu, ktorú mala v čase únosu pri sebe. V novembri 2002 vrátil komunistický štát Japonsku údajné pozostatky dievčaťa, ale analýza DNA ukázala, že jej nepatria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies