Ján Ďurica: My sa nemáme prečo báť, nech sa boja Bielorusi

NETKY.SK • 8 Október 2015, 16:17 • 2 min
Ján Ďurica: My sa nemáme prečo báť, nech sa boja Bielorusi

BRATISLAVA - Jedno víťazstvo z dvoch posledných zápasov (s Bieloruskom v piatok 9. októbra v Žiline a v pondelok 12. októbra v Luxemburgu s Luxemburskom) posunie Slovensko na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska.

slovakia

left justify in out

Ako sa s touto historickou šancou idú slovenskí futbalisti v najbližších dňoch popasovať, prezradili počas reprezentačného zrazu v Senci. Agentúru SITA zaujímalo, či pred rozhodujúcim krokom necítia veľký tlak okolia, či sa neobávajú merania síl s nepríjemnými a bojovnými Bielorusmi na žilinskom trávniku, respektíve či pred týmto súperom nemajú príliš veľký rešpekt.

Ján Ďurica (obranca): "Ja si myslím, že by sme nemali byť pod tlakom. Prečo? Veď tam, kam sme sa dostali, sme sa prebojovali sami. Ukázali sme veľkú vnútornú silu a hernú kvalitu. Či to bolo proti Španielom, ale aj proti iným súperom z našej skupiny. Aj proti Španielom sme dominovali. Chalani odohrali dobré zápasy v Španielsku i doma s Ukrajinou, aj keď nevyhrali. Nemajú sa za čo hanbiť. Dúfam, že v piatok bude v Žiline plný štadión. Verím, že diváci budú naším dvanástym hráčom. Dúfam, že tento tím je tak psychicky silný, že ten posledný krok, ktorý na nás teraz čaká, zvládne. Bude to iný zápas. Oni nemajú čo stratiť, my áno. Nemôžeme sa však pozerať, ako budú hrať Španieli s Ukrajinou. My sa musíme zamerať iba na seba. Nemôžeme hovoriť, že všetko závisí od druhých. Všetko závisí predovšetkým od nás. My sme prešli túto cestu, my sami sme si to vybojovali. Už sa o tomto zápase s chalanmi rozprávame., už o ňom uvažujeme. Chceme ho zvládnuť. Náš tím je tak silný, že my sa nemáme prečo báť. Nech sa boja Bielorusi. Samozrejme, že Bielorusov rešpektujeme. Podľa mňa však máme väčšiu silu a kvalitu ako oni."

Viktor Pečovský (stredopoliar): "Samozrejme, že si všetci želáme, aby sme postup do Francúzska zvládli hneď na prvý pokus, ktorý budeme mať v Žiline v súboji s Bielorusmi. Vieme, že nič ľahké na nás nečaká v konfrontácii s nimi. Ale ja verím, že aj túto prekážku zdoláme a budeme sa spolu tešiť zo splnenia nášho cieľa, ktorým je postup na majstrovstvá Európy. Bol by som rád, keby sme to dokázali, aby sme sa potom nemuseli trápiť v baráži. V týchto dueloch je podľa mňa najdôležitejšia obrana. Ak počas zápasu nedostaneme gól, stále je tu šanca, že nejaký dáme. V piatok musíme byť nebezpeční aj smerom dopredu. Bielorusom musíme jasne ukázať, že hráme doma a pred vlastnými priaznivcami ideme za svojím cieľom, čo nám na definitívu zabezpečí víťazstvo v tomto súboji. Už bolo viac zápasov, ktoré boli náročné po psychickej stránke. Verím, že som natoľko mentálne silný, že tie tlaky z okolia dokážem účinne eliminovať, aby som sa mohol plne koncentrovaný venovať iba výkonu na ihrisku."

Róbert Mak (krídelník, útočník): "Určitý rešpekt z našej strany voči tomuto súperovi určite bude, ale podľa mňa sa nemáme čoho báť. Odohrali sme dosť veľkých a ťažkých duelov, ktoré sme zvládli. Dokázali sme v nich zvíťaziť. Aj minulý dvojzápas v Španielsku a doma s Ukrajinou sme podali veľmi dobrý výkon. Aj keď sme nevyhrali. Hrali sme slušne. Báť sa nemusíme. Pôjdeme to hrať za Slovensko, postup chceme vybojovať pre Slovensko. V tomto súboji nám ešte nejde o všetko, lebo máme ešte šancu v Luxembursku. Bielorusi prídu k nám s taktikou hrať na remízu. My sa však musíme koncentrovať iba na seba a dobre sa na nich pripraviť. Lebo my v piatok nemusíme, my chceme zvíťaziť. A v tom je veľký rozdiel."

Michal Ďuriš (krídelník, útočník): "Na tento súboj nemôžeme ísť s vedomím, že sme pod tlakom. To by nám zbytočne zväzovalo nohy. Naopak, na stretnutie musíme ísť s jasnou a vyčistenou hlavou, podľa možnosti by sme si piatkový duel v Žiline pred vlastnými fanúšikmi mali užiť. Osobne verím, že máme silu a kvalitu, aby sme posledný krok zvládli k spokojnosti nás všetkých. Nemôžeme do tohto duelu s Bielorusmi ísť s obavami. Musíme sa na tento zápas tešiť, lebo všetci vieme, čo v Žiline bude, keď vyhráme tento dôležitý zápas. Aký by bol najlepší scenár na splnenie vytýčeného cieľa? Podľa mňa by bolo dobre, keby sme veľmi rýchlo dali gól. Oni by museli začať hrať aj dopredu, nie iba dozadu, čo by nám mohlo vyhovovať. My sme s Dinamom Minsk hrali pred dvoma týždňami. Prišli k nám so zámerom hrať na 0:0, ťažko sme sa v prehustenej obrane presadzovali, museli sme si pomôcť gólom zo štandardky. Potom sme dali ešte druhý gól. Vyhrali sme 2:0, čiže našu úlohu sme zvládli, ale bol to veľmi ťažký zápas. To isté na nás teraz čaká aj v Žiline. Aj na tento scenár musíme byť pripravení, aby sme ho zvládli. Verím, že to dokážeme."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies