Ján Čarnogurský prevzal v Hainburgu Cenu Strednej Európy

NETKY.SK • 23 November 2010, 11:51 • 2 min
Ján Čarnogurský prevzal v Hainburgu Cenu Strednej Európy

Ján Čarnogurský prevzal v Hainburgu Cenu Strednej Európy

slovakia

left justify in out

img

Cenu Strednej Európy (Mitteleuropapreis) prevzal v pondelok v rakúskom Hainburgu z rúk najvyššieho predstaviteľa Ústavu pre dunajský priestor a Strednú Európu (IDM) Erharda Buseka bývalý premiér a exminister spravodlivosti Slovenskej republiky Ján Čarnogurský.
      Ústav pre dunajský priestor a Strednú Európu (IDM) udelením výročnej ceny za rok 2010 ocenil aktivity v súčasnosti advokáta Jána Čarnogurského pri budovaní samostatného Slovenska aj zásluhy o porozumenie v strednej Európe, rovnako aj jeho pôsobenie pred rokom 1989 a po ňom.
      V roku 2010 ide o druhé zahraničné ocenenie pre Jána Čarnogurského. V júni tohto roku mu veľvyslanec Ruskej federácie na Slovensku Pavel Kuznecov odovzdal štátne vyznamenanie Rad priateľstva.
      Cenu Strednej Európy udeľuje IDM každoročne od roku 1994. Udeľuje sa osobnostiam, ktoré osobitným spôsobom prispeli k rozvoju a porozumeniu v stredoeurópskom regióne. Medzi jej držiteľmi je napríklad bývalý rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Juraj Stern, predseda Správnej rady Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku ju získal v roku 1998. Vlani ju odovzdali ministrovi zahraničných vecí Českej republiky Karlovi Schwarzenbergovi.
      Ján Čarnogurský je nositeľom aj ďalších zahraničných ocenení, napríklad štátneho vyznamenania Arménskej republiky Mechitar Gosch z roku 2008. V tom istom roku prevzal aj poľské štátne vyznamenanie Veľký kríž za zásluhy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies