J&T Banka uzavrela rok s čistým ziskom 1,34 miliardy českých korún

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 12:22 • 2 min
J&T Banka uzavrela rok s čistým ziskom 1,34 miliardy českých korún

BRATISLAVA - Bilančná suma J&T Banky narástla za minulý rok na 133,8 miliardy českých korún (4,83 miliardy eur), čo je 21-% medziročný nárast. Prevádzkový zisk J&T Banky predstavoval takmer 1,69 miliardy korún, čo je v medziročnom porovnaní takmer 40-% zvýšenie. Čistý zisk po zdanení tak narástol o 26 % na 1,34 miliardy korún. Vyplýva to z auditovaných konsolidovaných výsledkov za rok 2014.

slovakia

left justify in out

Úrokové výnosy predstavovali 5,8 miliardy korún. Celkovo banka oproti predchádzajúcemu roku poskytla o 19 % väčší objem úverov, ktorý tak dosiahol 71,1 miliardy českých korún. Vlastné imanie J&T Banky predstavuje 15,34 miliardy korún, pričom kapitálová primeranosť na konsolidovanej báze dosiahla úroveň 13,4 %. Do konsolidovaného celku patria predovšetkým materská J&T Banka v Českej republike, slovenská pobočka J&T Banky, ďalej J&T Bank Zao v Rusku a chorvátska VABA Bank.

 

Objem aktív administrovaných slovenskou pobočkou J&T Banky dosiahol 1,74 miliardy eur, čo predstavuje 28-% medziročný nárast. Bilančná suma sa zvýšila celkovo o 11 % na 1,13 miliardy eur. Objem vkladov klientov ku koncu roka 2014 presiahol 914 miliónov eur.

 

"Bežný Slovák investuje 25 % svojich úspor a zvyšok necháva na bankových vkladoch. Naši klienti investujú takmer polovicu svojich voľných prostriedkov, čím získavajú oveľa vyššie zhodnotenie. Ich záujem o nové emisie korporátnych dlhopisov a o fondy sa prejavil aj na vyše dvojnásobnom tempe rastu investícií voči klasickým bankovým produktom," uviedol riaditeľ slovenskej pobočky J&T Banky Andrej Zaťko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies