Izraelský protiraketový systém zneškodnil ďalšiu raketu vypálenú zo Sýrie

NETKY.SK • 17 September 2016, 18:24 • 2 min
Izraelský protiraketový systém zneškodnil ďalšiu raketu vypálenú zo Sýrie

JERUZALEM - Izraelský protiraketový systém dnes zlikvidoval raketu vypálenú zo Sýrie smerom na Izraelom kontrolovanú časť Golanských výšin. Pri incidente nebol nikto zranený, spresnila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Izraelské vojenské velenie neuviedlo, či šlo o zámernú akciu alebo - ako vo väčšine podobných incidentov z uplynulých dní - náhodný prelet rakety vypálenej počas bojov v susednej Sýrii.


O odvetných krokoch izraelskej armády zatiaľ nie je nič známe. Izrael obvykle podniká nálety na pozície ozbrojencov v Sýrii.


Podľa izraelských vojenských zdrojov pôsobí pozdĺž 80 kilometrov dlhej hranice okrem vládnych síl aj do 50 ozbrojených skupín, vrátane džihádistických organizácií Front an-Nusra či Islamský štát.


V Sýrii od pondelka večera platí sedemdňové prímerie medzi vládnymi jednotkami a protivládnymi povstalcami, ktoré sa podarilo dosiahnuť spoločným úsilím USA a Ruska. Na povstalecké jednotky označované za teroristické sa však prímerie nevzťahuje.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies