Izraelskí vojaci zastrelili v Predjordánsku dvoch Palestínčanov

NETKY.SK • 16 December 2015, 08:38 • 2 min
Izraelskí vojaci zastrelili v Predjordánsku dvoch Palestínčanov

RAMALLÁH - Dvoch Palestínčanov zastrelili dnes v skorých ranných hodinách izraelskí vojaci v utečeneckom tábore v Predjordánsku po tom, ako sa obaja muži pokúsili vraziť autom do skupiny vojakov, a tí na nich spustili paľbu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Okamžite po incidente obsadila tábor v dedine Kalandíja veľká skupina vojakov. Tí zadržali viacero osôb, ktoré pri zatýkaní kládli odpor, pričom traja izraelskí vojaci utrpeli ľahké zranenia.


Palestínske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že zastrelení muži mali približne 20 rokov a ďalšie dve osoby boli so strelnými zraneniami prevezené do nemocnice.


Takmer každodenne sa opakujúce útoky nožom, prípady zámerného zrazenia izraelského chodca autom riadeným Palestínčanom a streľba si od 1. októbra vyžiadali životy už 20 Izraelčanov. Izraelské bezpečnostné sily za rovnaký čas zastrelili najmenej 110 Palestínčanov. Mnohé z palestínskych obetí boli tínedžeri.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies