Izraelské tanky zasiahli nemocnicu, Palestínčania hlásia štyroch mŕtvych

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 15:49 • 2 min
Izraelské tanky zasiahli nemocnicu, Palestínčania hlásia štyroch mŕtvych

GAZA - Strely odpálené z izraelských tankov zasiahli dnes nemocnicu v strednej časti pásma Gazy. Pri útoku prišli o život najmenej štyria ľudia a 60 utrpelo zranenia. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na palestínske zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda podľa vlastného vyjadrenia pravdivosť informácie preveruje. Izraelské strely podľa palestínskych zdrojov dopadli nemocnicu al-Aksá v meste Dajr al-Balah a zasiahli administratívnu budovu, jednotku intenzívnej starostlivosti a operačné oddelenie. 

 

Medzi 60 zranenými je aj okolo 30 zamestnancov nemocnice, vrátane záchranárov a zdravotných sestier. Televízia Hamasu odvysielala zábery, na ktorých bolo vidno, ako zranených na pojazdných lôžkach prevážali na oddelenie traumatológie. 

 

Predstavitelia nemocnice požiadali o pomoc Červený kríž a zdravotnícke zariadenia v okolí. Podľa ministerstva zdravotníctva v Gaze strely na nemocnicu odpálili izraelské tanky rozmiestnené v blízkosti východnej hranice pásma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies