Marek Krajčí: O náhrade štátnej karantény budeme rokovať

NETKY.SK • 7 Máj 2020, 15:31 • 2 min
Marek Krajčí: O náhrade štátnej karantény budeme rokovať

BRATISLAVA – O možnosti nahradiť štátnu karanténu inteligentnou karanténou prostredníctvom mobilnej aplikácie budú odborníci diskutovať v pondelok (11. 5.).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po rokovaní vlády o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO), podľa ktorého by takáto alternatíva mala zmysel.

 

Záujem Slovákov, ktorí sa chcú vrátiť na Slovensko

"Myslím si, že to určite má zmysel, keďže záujem Slovákov, ktorí sa chcú vrátiť na Slovensko, vidíme na našich hraniciach. Štátne karantény sú preplnené. Potrebovali sme nájsť spôsob riešenia, ako bude táto krajina fungovať ďalšie týždne, možno mesiace," komentoval Krajčí s tým, že v súčasnosti je zákon u právnikov jeho rezortu.

 

Uviedol, že uvažoval o využívaní rýchlotestov na hraniciach. Tento návrh Krajčímu zatiaľ ústredný krízový štáb neodobril.

 

Spomenul tiež, že vo viacerých domovoch sociálnych služieb vykonávajú testy na nový koronavírus. O ich výsledkoch bude rezort zdravotníctva informovať.

 

Nová štúdia

Krajčí rovnako uviedol, že má k dispozícii štúdiu, podľa ktorej by sa dalo uvažovať o skoršom otvorení napríklad predškolských a školských zariadení. Zdôraznil však, že aj toto najprv musí prediskutovať s odborníkmi.

 

Šéf rezortu zdravotníctva takisto dodal, že v prípade, ak indikujúci lekár žiada od pacienta pred operáciou test na ochorenie COVID-19, ten si ho môže následne refundovať cez verejné zdravotné poistenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona