Izrael prirovnal tureckého premiéra Erdogana ku Goebbelsovi

NETKY.SK • 22 August 2013, 09:49 • 2 min
Izrael prirovnal tureckého premiéra Erdogana ku Goebbelsovi

JERUZALEM - Za pokračovateľa nacistického ministra propagandy Josefa Goebbelsa označil dnes izraelský minister zahraničných vecí Avigdor Lieberman tureckého premiéra Recepa Tayyipa Erdogana. Dôvodom sú jeho nedávne výroky o podiele židovského štátu na zosadení demokraticky zvoleného egyptského prezidenta Muhammada Mursího.

slovakia

left justify in out

"Každý, kto počul Erdoganove nenávistné a provokačné výroky, pochopí, že ide o Goebbelsovho nástupcu," uviedol Lieberman, ktorého citovala agentúra AP.

Dôkazom podľa Erdoganam má byť stretnutie izraelského ministra spravodlivosti s nemenovaným francúzskym židovským intelektuálom v roku 2011, ktorý mal povedať, že egyptské Moslimské bratstvo nebude pri moci ani vtedy, ak zvíťazí vo voľbách.

Vzťahy medzi bývalými spojencami Izraelom a Tureckom sa dostali na bod mrazu v roku 2010 po útoku izraelského komanda na tureckú flotilu s humanitárnou pomocou pre pásmo Gazy, pri ktorom zahynulo deväť tureckých aktivistov. Začiatkom tohto roku sa obe krajiny dohodli na obnovení diplomatických vzťahov, napätie medzi nimi však pretrváva.

Erdoganove výroky odsúdili Spojené štáty i predstavitelia Egypta, ktorí prevzali moc po Mursím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies